کارتهای حافظه به دلیل تنوع استفاده در موبایل، ساعت، دوربین و دیگر گجت ها از پرمصرف ترین کالاهای دیجیتال می باشند . اما کاربران در زمان خرید با تنوع و اصطلاحات و نشانه هایی برروی کارت های حافظه روبرو میشوند که کار را سخت می کند .در این مجال به بررسی کارتهای حافظه ،اصطلاحات ، نشانهها و معرفی محصولات مرتبط با این حوزه در خصوص کارتهای حافظه MicroSD بپردازیم .
تفاوت کارت حافظه MicroSC وMicroSDHC و MicroSDXC و MicroSDUC
MicroSD
استاندارد MicroSD تا ظرفیت ۲ گیگابایت را پشتیبانی می کند و برروی تمامی دستگاه هایی که شیار MicroSD دارند پشتیبانی می شود.
MicroSDHC
استاندارد MicroSDHC یک ارتقا بر اساس استاندارد MicroSD میباشد و برای ظرفیتهایی از ۲ گیگابایت تا ۳۲ گیگابایت در نظر گرفته شده است و با دستگاههایی که استاندارد MicroSDHC و MicroSDXC را دارند کار میکند .
MicroSDXC
این استاندارد بعد از استاندارد MicroSDHC معرفی شد و برای دستگاههایی که آنرا پشتیبانی میکنند میتواند ظرفیتهایی از ۳۲گیگابایت تا حداکثر ۲ ترابایت را فراهم کند در حال حاضر کارتهای حافظه تا ظرفیت ۱ ترابایت در بازار موجود میباشد توجه کنیم دستگاهی که این کارت را قصد داریم درآن قرار دهیم می بایست استاندارد MicroSDXC را پشتیبانی کنند.
MicroSDUC
آخرین استاندارد تایید شده برای کارت های حافظه می باشد و طبق این استاندارد تا ظرفیتهای ۱۲۸ ترابایت را می توانیم بدست آوریم.
ممکن است تمامی نشانه ها بر روی یک کارت حافظه ذکر نگردد
ظرفیت
در ابتدا موقع خرید باید بدانیم که دستگاهی که برای آن قصد خرید کارت حافظه داریم از چه استانداری پشتیبانی می کند چون بسیاری از گجتها از استاندارد MicroSDHC به بالاتر را پشتیبانی نمیکنند. به عنوان نمونه گوشی سامسونگ S9 از کارت حافظه MicroSDXS پشتیبانی میکند اما فقط تا ظرفیت ۴۰۰ گیگابایت و یا گوشی موبایل S10 تا ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت را پشتیبانی میکند.
Speed Class (U Class)
اولین استانداردی که برای که برای کارتهای حافظه MiCroSD تعریف شده این استاندارد میباشد .لازم به توضیح است کلیه اعدادی که برای بیان سرعت نقل و انتقال عنوان می شود به مگابیت می باشد و برای تبدیل آن به مگابایت می بایست بر۸ تقسیم گردند .
حداقل سرعت (مگا بیت)
Speed Class
2 مگابیت برثانیه
۲
۴ مگابیت برثانیه
۴
۶ مگابیت برثانیه
۶
۸ مگابیت برثانیه
۸
۱۰ مگابیت برثانیه
۱۰
UHS Speed Class
اما استاندارد UHS Speed Class بعد از استاندارد U Class معرفی شد .در سال ۲۰۰۹ بعد از معرفی استانداردهای SDHC,SDXC که حجمهای به مراتب بالاتری نسبت به SD های معمولی پشتیبانی می کردند استاندارد جدیدی برای نرخ گذاری جابجایی اطلاعات بر روی کارتهای حافظه بر اساس نیازهای موجود شکل گرفت که با نام Ulta High Speed یا به اختصار UHS شناخته شد که کارتهای حافظه MICROSDHC,MicroSDXC آنرا برای تعیین نرخ جابجایی اطلاعات استفاده می کنند .
UHS-I
میتواند تا سرعت حداکثر ۱۰۴ مگابیت برثانیه را پشتیبانی (۱۳مگابایت بر ثانیه) می کند .
UHS-II
میتواند تا سرعت حداکثر ۳۱۲ مگابیت برثانیه را پشتیبانی (۳۹ مگابایت بر ثانیه) می کند .
UHS-III
آخرین استاندارد تعریف شده و کاربردی در حال حاضر می باشد و تا سرعت ۶۲۴ مگابیت برثانیه را پشتیبانی می کند . محصولاتی با این استاندارد مناسب تصویر برداری با رزولوشنهای بالا می باشد. تا هم در زمان فیلم برداری و هم در زمان نقل و انتقال اطلاعات به رایانه سرعت عملکرد مورد نظر را داشته باشد .
Video Speed Class
با عمومیت پیدا کردن سیستمهای فیلم برداری بر اساس رزولوشنهای بالا همانند ۴k,8K به استانداری نیاز بود که به برطرف کردن لزومات این سیستم ها بپردازد.برا این اساس استاندارد Video Class نام گرفت .
حداقل سرعت (مگابیت)
Video Classs
6 مگابیت برثانیه
V6
10 مگابیت برثانیه
V10
30 مگابیت برثانیه
V30
60 مگابیت برثانیه
V60
90 مگابیت برثانیه
V90
Application Performance Class
این استاندارد برای سنجش میزان سرعت خواندن و نوشتن پایدار مورد استفاده قرار میگیرد و امکان حداقل واحد خواندن و نوشتن بر روی کارت حافظه را نشان می دهد .