روترها درگاه ورودی شما به اینترنت هستند و اینکه از نحوه کارکرد آنها خبر داشته باشید میتوانید از این مسئله مطمئن شوید که روتر فعلیتان چقدر خوب کار میکند. عوض کردن رمز مودم وایرلس اولین قدم برای اینکار است، نه تنها امنیت شبکه شما را بیشتر میکند، بلکه خاطرسپردن آن را هم سادهتر میکند. دیگر نیاز نیست جای مودم را به مهمانانتان بگویید تا از پشت روتر پسورد را نگاه کنند.
بسیاری رمزعبور پیش فرضی که از شرکت ارائه دهنده اینترنت یا ISP گرفتند را تغییر نمیدهند و همچنان از آن استفاده میکنند. بنابراین باید یاد بگیرید تا نام و رمز عبور مودم خود را تغییر دهید.
کدام پسورد باید تغییر کند؟
امنیت در شبکه حرف اول و آخر را میزند. بسیاری از روترها با نام کاربری و پسورد پیش فرض ‘admin’ کار میکنند که دسترسی به آن را برای هرکسی ساده میکند. اما رمز عبور وایفای با رمز عبور مودم متفاوت است و باید بدانید که در تنظیمات دستگاه کدامیک را عوض میکنید.
تغییر رمز admin مودم را چطور انجام دهیم؟
۱٫ برای دسترسی به تنظیمات مودم/روتر باید مرورگر خود را باز کنید. در صورتی که از طریق وایفای متصل نشدید از طریق کابل LAN یا اترنت لپتاپ را مستقیما به مودم وصل کنید.
۲٫ آدرس IP روترهای استاندارد معمولا به صورت ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ است. اما اگر با زدن این آدرس وارد نشدید به دفترچه راهنمای مودم مراجعه کنید.
۳٫ درصورتی که با هریک از روشهای بالا موفق به بازکردن صفحه تنظیمات نشدید، Command Prompt را با زدن دکمه ویندوز + R باز کنید. سپس تایپ کنید: ipconfig و Enter را بزنید. در اتصالهای فعالی که در قسمت Default Gateway نمایش داده میشوند میتوانید آدرس روتر خود را مشاهده کنید.
۴٫ اگر این روش نیز کار نکرد میتوانید با نگه داشتن دکمه ریست به مدت ۳۰ ثانیه تنظیمات را به حال پیش فرض کارخانه برگردانید و مراحل را از ابتدا امتحان کنید.
۵٫ در این صفحه مشخصات پیش فرضی را وارد کنید:
Username: admin
Password: admin
۶٫ اگر مشخصات را قبلا عوض کردید و حالا آن را بخاطر نمیآورید با فشار دادن و نگه داشتن دکمه ریست، تنظیمات را به حالت پیش فرض برگردانید.
۷٫ اگر قصد دارید رمز وایفای را برای اتصال گوشی موبایل یا تبلتان به روتر تغییر دهید روی بخش Wireless کلیک کنید. در روترهای مختلف این بخش میتواند با نام Wireless Settings/Wireless Setup نیز وجود داشته باشد.
۸٫ در این قسمت گزینهای با نام SSID وجود دارد که نام شبکهای است که به نام متصل میشوید. نام دلخواه خود را وارد کنید.
۹٫ پایین SSID معمولا رمز عبور پرسیده میشود که میتوانید با ترکیبی از حروف، اعداد و کاراکتر پسورد خود را تعیین کنید. بخاطر داشته باشید برای امنیت بیشتر بهتر است حروف کوچک و بزرگ و کاراکترهای خاص با طول حداقل ۸ کاراکتر را بکار ببرید.
۱۰٫ تنظیمات خود را ذخیره کنید. تا اینجا توانستید نام شبکه و رمز اتصال به آن را تغییر دهید.
۱۱٫ نامی که برای ورود به تنظیمات استفاده میکنید را تنها خود شما میبینید، به همین دلیل در بسیاری از موارد کسی آن را تغییر نمیدهد اما در صورتیکه قصد عوض کردن رمز مودم را داشتید میتوانید در تنظیمات Maintenance این نام و رمز را نیز تغییر دهید.
تغییر رمز مودم برندهای مختلف
امروزه دستگاههای زیادی وجود دارند که به اینترنت متصل میشوند از موبایل، تبلت و لپتات گرفته تا لوازم آشپزخانه هوشمند. برای اینکه مطمئن شوید همه دیوایسهایتان بدون مشکل به روتر وصل شدهاند باید ابتدا روتر خود را چک کنید. برای وارد شدن به تنظیمات و عوض کردن رمز مودم میتوانید مراحلی که در بالا ذکر شد را انجام دهید. در برندهای مختلف گاهی این بخش کمی متفاوت است که در ادامه بررسی شدند.
تغییر رمز مودم تی پی لینک /tp-link
در مودم روتر تی پی لینک برای اتصال بصورت وایرلس، نام شبکه را از لیست وایفایهایی که به شما نمایش داده میشود وارد کنید. در صورتی که با نام و رمز Admin موفق به ورود نشدید، نام و رمز عبور پرینت شده در پشت روتر را بزنید.
به جای آدرس IP در صفحه مرورگر https://tplinkwifi.net را تایپ کنید. سایر مراحل نیز مثل قبل است.

تغییر رمز مودم d-link / دی-لینک
در مودم روتر ADSL دی-لینک نیز تنظیمات مانند قبل است اما در صورتی که با آدرس گفته شده وارد نشدید، ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۱ را امتحان کنید.
تغییر رمز مودم یوتل / utel
در مودمهای یوتل بجای بخش وایرلس، باید وارد Wizard شوید و از این قسمت میتوانید SSID و رمز دلخواه خود را تعریف کنید. سایر مراحل مانند موارد ذکر شده است.

تغییر رمز adsl مخابرات / هواوی
مودمهای مخابرات معمولا از مدل HG532e یا HG5532e هواوی هستند. تنها بخش متفاوت این است که برای رمز عبور پیش فرض این دستگاهها باید موارد زیر را وارد کنید:
Username: admin
Password: @Hua1234
در تنظیمات وایرلس نیز پس از وارد کردن SSID، رمز عبور را در قسمت WPA pre-shared key بزنید.
تغییر رمز مودم ایرانسل
برای مودمهای LTE ایرانسل تنها بخشی که باید وارد تنظیمات وایرلس شوید با نام Wi-Fi مشخص شده است که با کلیک بر روی آن میتوانید نام و پسورد دلخواه خود را بزنید.

برنامه تغییر رمز وای فای با گوشی اندروید
امروزه برای همه ما سریعتر است که از طریق اپلیکیشنی کارهای خود را انجام دهیم. عوض کردن رمز وایفای توسط ابزارها هم دسترسی و مدیریت شبکه وایفای را سادهتر میکنند. برنامه All Router Admin نیز روشی راحت برای آنالیز و تغییر تنظیمات اینترنت و روتر شماست. برای دانلود برنامه نیز میتوانید اینجا کلیک کنید.
راه دیگر استفاده از مرورگر خود موبایل است با این تفاوت که باید از اتصال گوشی به اینترنت مطمئن باشید. سپس مراحل بعدی را طبق دستورالعمل پیش ببرید.