این روزها با پیشرفت تکنولوژی خیلی از شما هم اسم adsl را شنیده اید. در این مطلب می خواهیم به تعریف مودم adsl و تکنولوژی dsl بپردازیم.
تکنولوژی dsl
dsl که مخفف (Digital Subscriber Line) نوعی تکنولوژی برای برقراری ارتباط بین کاربر و شبکه اینترنت محصوب می شود. این نوع تکنولوژی سیستمی است به کار رفته در سیستم های مخابراتی زمینی با سرعت بالا که از سیم های مسی زمینی استفاده می کند. این تکنولوژی با استفاده از یک خط تلن ثابت در محل کار یا خانه می تواند یک تجربه سرعت بالا را در اختیار کاربران قرار دهد.
کلمه (Digital Subscriber Line) که به معنی خط مشترک دیجیتال است، از دو روش متقارن و نامتقارن استفاده می کند که به ترتیب به نام های ADSL و SDLS که در ادامه با انها اشنا می شویم. اما برسیم به معنای کلمه خط مشترک دیجیتال: مفهوم این عبارت یعنی اینکه تکنولوژی DSL از یک خط تلفن ثابت استفاده می کند. وظیفه خط تلفن ثابت برقراری ارتباط صوتی انالوگ بین دو کاربر می باشد. روش DSL بدون اینکه تداخلی بین مکالمه صوتی انالوگ و سرویس پرسرعت شبکه اینترنت ایجاد شود می تواند با استفاده از یک خط تلفن ارتباط به شبکه اینترنت را برقرار کند.
adsl و sdsl
تکنولوژی DSL از دو روش متقارن یعنی (SDLS) و نامتقارن یعنی (ADSL) استفاده می کند برای ارائه اینترنت پرسعت با استفاده از یک خط تلفن ثابت.در روش متقارن سرعت اپلود و دانلود به صورت یکسان عمل می کنند اما در مقابل در روش ADSL(نامتقارن) سرعت دانلود از اپلود بیشتر بوده و به همین دلیل است که روش نامتقارن از طرفدارارن بیشتری برخوردار است به خصوص در مراکز تجاری منازل و یا دفاتر کاری.
سرعت تعریف شده برای ADSL و SDSL
به طور استاندارد سرعت اپلود و دانلود در روش متقارن می تواند به سرعت ۸٫۴۴۸ برسد اما در مقابل در روش ADSL سرعت دالنود و اپلود می توانند به ترتیب تا ۱۶ و ۲ مگابایت در ثانیه برسند.
برقراری ارتباط با اینترنت پرسرعت در DSL
برای اینکه بتوانید یک تجربه سریع را در شبکه اینترنت داشته باشید، علاوه بر اینکه خود دارای مودم ADSL باشید، مراکز مخابرات محلی نیز باید از وسایلی استفاده کنند برای ارائه اینترنت پرسرعت به نام دستگاه DSLAM.مودم ADSL وظیفه برقراری ارتباط را در سمت کابرر دارد و دستگاه DSLAM وظیفه برقراری ارتباط بین مشترک و اینترنت پرسرعت را بر عهده دارد.
DSLAM
DSLAM که مخفف کلمه(DIGITAL SUBSCRIBER LINE ACCESS MULTIPLEXER)است، برای برقراری ارتباط بین کاربر و اینترنت ADSL در مراکز مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد.ISP (شرکت های ارائه دهنده اینترنت) نیز برای برقراری ارتباط با این نوع اینترنت پرسرعت نیز دارای این دستگاه هستند.شرکت هایی مانند:شاتل، اسیاتک، صبانت، های وب،پارس انلاین دارای این دستگاه هستند.

برقراری ارتباط در سمت کاربر
در سمت کاربر وسالی نیز مورد نیاز است مانند:مودم ADSL ، اسپلیتر، مودم روتر ADSL که در ادامه به هر کدام می پردازیم.
مودم ADSL با استفاده از یک سیم تلفن که دارای دو سوکت(RJ11) در دو طرف خود دارد، به خروجی مودم اسپلیتر متصل شده و اینترنت ADSL را برقرار می کند.مودم های ADSL انواعی دارند اما همه انها در دو چیز مشترک هستند ان هم این است که همه انها دارای یک پورت برای ورودی سیم تلفن برای برقراری ارتباط و یک پورت لن برای ارتباط کابلی با دستگاه می باشند.

مودم های ADSL جدید علاوه بر اینکه دارای پورت های لن هستند، از اتصال بی سیم(WIRELESS) نیز پشتیبانی می کنند.مودمهای ADSL دارای (۱,۴,۵,۸) پورت می باشند.این نوع مودم های نیز می توانند دارای (۱,۲,۳,۴) انتن برای برقرای اریتباط به صورت وایرلس نیز باشند.
مودم و روترADSL
مودم روتر انواعی از مودم های ADSL هستند که علاوه بر اینکه چندین پورت لن دارند می توانند به صورت وایر لس نیز باشند.این نوع مودم های علاوه بر اینکه دارای توانایی برقراری ارتباط با شکبه اینترنت را دارند، می توانند بین چندین دستگاه با استفاده از پورت لن شبکه محلی راه اندازی کنند..این نوع مودم ها نیز می توانند به صورت وایرلس نیز ارتباط برقرار کند.

SPLITTER(اسپلیتر،جداکننده)
اسپلیتر دستگاهی است کوچک برای جداسازی سیگنال های صوتی انالوگ و سیگنال های دیجیتال.قبل از اینکه مودم خود را به شبکه اینترنت متصل کنید باید از این وسیله استفاده کنید.توجه داشته باشید اگر از این وسیله کوچک استفاده نکنید کیفیت و پایداری اتصال شما با شبکه اینترنت به دلیل نویز موجود به مشکل بر می خورد.

محاسن اینترنت ADSL
- اشغال نشدن خطوط تلفن هنگام استافده از اینترنت
- بدون نیاز به پرداخت هزینه اضافی بر روی قبض تلفن
- به صورت ۲۴ ساعته می توانید به صورت مداوم به اینترنت متصل باشید.
- پایداری در ارتباط و امنیت بالا
- نصب راه اندازی سریع و اسان
معایب اینترنت ADSL
- بیشترین فاصله پوشش دهی در این اینترنت ۵۴۶۰ متر است و چنانچه خطوط تلفن بیشتر از این حد باشد سیگنال دریافتی و ارسالی ضعیف می شوند.
- اینترنت ADSL نمی توانند توسط یک کاربر در مکانهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
- خط تلفن مورد استفاده را به دلیل وسایل مخابراتی نمی تان تغییر داد.
+ADSL2
این هم یکی از روش های DSL می باشد اما تفاوتی های زیادی با ADSL دارد.این روش توانایی برقراری ارتباط را در مسافت های طولانی تر را دارد و همچنین در دریافت و ارسال داده ها نیز از سرعت بیشتری نیز برخوردار است.در این روش حداکثر سرعت دذانلد به ۲۴ و سرعت اپلود به ۲ مگابایت بر ثانیه می رسد و این درحالی است که در روش ADSL سرعت دانلود و اپلود به ترتیب ۸ و ۱ مگابایت در ثانیه می رسد.
شما می توانید برای خواندن مطالب بیشتر درباره فناوری و دیگر تکنولوژی ها به اینجا مراجعه کنید.
همچنین می توانید برای خرید مودم های ADSL و دیگر تجهیزات تحت شبکه به اینجا مراجعه کنید.